Ръководства за LED телевизори

По-долу можете да намерите всички марки на LED телевизори, за които имаме налични ръководства. Кликнете върху вашата марка за списък с всички модели. Вижте и често задаваните въпроси в долната част на страницата за полезни съвети относно вашия продукт. Вашата марка не е ли в списъка? Моля, свържете се с нас.

Продуктът ви дефектен ли е и ръководството не предлага решение? Отидете в Repair Café за безплатни ремонтни услуги.

често задавани въпроси

Нашият екип за поддръжка търси полезна информация за продукта и отговори на често задавани въпроси. Ако откриете неточност в нашите често задавани въпроси, моля, уведомете ни, като използвате нашата форма за контакт.

Как да свържа универсално дистанционно управление към моя телевизор? Проверен

За да свържете вашето универсално дистанционно управление, имате нужда от номера на модела и името на марката както на дистанционното управление, така и на телевизора. Има списък с кодове за марки и номера на модели в ръководството на дистанционното управление.

Това беше полезно (4543) Прочетете още

Искам да свържа високоговорител към моя LED телевизор с HDMI, кой порт трябва да използвам? Проверен

Трябва да използвате HDMI-ARC порта, който е специално създаден за свързване на аудио оборудване.

Това беше полезно (2076) Прочетете още

Има ли значение към кой HDMI порт свързвам устройството си? Проверен

По принцип можете да свържете устройство като blu-ray плейър или игрова конзола към всеки HDMI порт. След това устройството може да се използва, като изберете съответния HDMI канал на вашия телевизор.

Това беше полезно (981) Прочетете още

Как да измеря инчовете на моя LED телевизор? Проверен

Измерването на инчовете на вашия LED телевизор се извършва чрез измерване на диагоналното разстояние между например горния ляв ъгъл и долния десен ъгъл на екрана (не ръба). Един инч се равнява на 2,54 сантиметра, така че когато измервате 99 сантиметра, това означава, че вашият LED телевизор е 39 инча.

Това беше полезно (857) Прочетете още

Дистанционното ми управление ще работи ли и на други модели телевизори от същата марка? Проверен

Често дистанционното управление на телевизор ще работи и на подобни модели от същата марка. Въпреки това е необичайно, че ще работи на всички модели на тази марка. Универсалните дистанционни управления са по-подходящи за това.

Това беше полезно (492) Прочетете още

Каква е разликата между LCD и LED? Проверен

И двете техники използват LCD екран, който сам по себе си не излъчва светлина. Разликата е в осветлението зад екрана. При LCD екраните това се прави от CCFL (флуоресцентна лампа със студен катод), а LED използва LED светлини.

Това беше полезно (445) Прочетете още

Мога ли сам да поправя мъртъв пиксел? Проверен

Има разлика между мъртъв и заседнал пиксел. Заседналият пиксел все още е оцветен и може да бъде фиксиран чрез прилагане на лек натиск точно върху пиксела, докато се възстанови сам. Мъртвият пиксел винаги е черен или бял и не може да бъде поправен сам.

Това беше полезно (369) Прочетете още

Какво означава HDMI? Проверен

HDMI означава High-Definition Multimedia Interface. HDMI е връзка за изпращане на висококачествено видео и аудио от едно устройство към друго.

Това беше полезно (324) Прочетете още

Какво е контрастното съотношение? Проверен

Съотношението на контраста показва колко далеч е най-бялото бяло от най-черното черно. Контрастно съотношение от например 400:1 означава, че най-черното черно на екрана е 400 пъти по-тъмно от най-бялото бяло. Високото съотношение на контраст допринася за остротата на изображението.

Това беше полезно (300) Прочетете още

Защо има букви до цифрите на дистанционното управление? Проверен

Някои настройки на телевизора може да изискват въвеждане на букви. Обикновено върху един бутон има три букви или други знаци. Когато се изисква въвеждане на буква, можете да натиснете този бутон веднъж за първата буква, да натиснете два пъти за втората буква и да натиснете 3 пъти за третата буква. По този начин текстът може да бъде написан с минимален брой бутони.

Това беше полезно (293) Прочетете още

Какво е оптималното разстояние за гледане на моя телевизор? Проверен

Това отчасти зависи от личните предпочитания, но като правило оптималното разстояние за гледане е около 3 пъти диагоналния размер на екрана на телевизора. За телевизор от 60 инча (152 см) оптималното разстояние за гледане би било 180 инча или около 4,5 метра.

Това беше полезно (291) Прочетете още

Как мога правилно да почистя своя LED телевизор? Проверен

Изключете телевизора и избършете праха и мръсотията от екрана с микрофибърна кърпа. Не използвайте хартия, това може да причини драскотини. Не прилагайте прекалено голям натиск или може да повредите пикселите. Използвайте специализиран препарат или си направете такъв, като смесите 1 част оцет с 1 част вода. Навлажнете кърпата с препарата и почистете екрана. Уверете се, че кърпата не е прекалено мокра. Отстранете петната с въртеливи движения. Подсушете екрана с втора микрофибърна кърпа, за да предотвратите появата на ивици.

Това беше полезно (291) Прочетете още