Ръководства за Цифрови фотоапарати

По-долу можете да намерите всички марки на Цифрови фотоапарати, за които имаме налични ръководства. Кликнете върху вашата марка за списък с всички модели. Вижте и често задаваните въпроси в долната част на страницата за полезни съвети относно вашия продукт. Вашата марка не е ли в списъка? Моля, свържете се с нас.

Продуктът ви дефектен ли е и ръководството не предлага решение? Отидете в Repair Café за безплатни ремонтни услуги.

често задавани въпроси

Нашият екип за поддръжка търси полезна информация за продукта и отговори на често задавани въпроси. Ако откриете неточност в нашите често задавани въпроси, моля, уведомете ни, като използвате нашата форма за контакт.

Как мога да предотвратя "червените очи" в моите снимки? Проверен

Феноменът „червени очи“ се причинява от твърде много светлина за твърде малко време, достигаща до очите на хората на снимката. Този ефект е още по-силен в тъмна атмосфера. За да го предотвратите, можете да направите следното: не позволявайте на хората да гледат директно в камерата, създайте повече светлина, направете снимката по-близо до обекта или намалете използването на функцията за мащабиране.

Това беше полезно (273) Прочетете още

Какво е мегапиксел? Проверен

Един мегапиксел (MP) се равнява на един милион пиксела. Мегапикселите се използват, наред с други неща, за обозначаване на разделителната способност на цифровите фотоапарати и видеокамери. Например камера, която произвежда изображения от 1280x960 пиксела, има резолюция от около 1,3MP. Въпреки че има много фактори, които влияят върху качеството на изображението, може да се каже, че като цяло повече мегапиксели водят до по-добро изображение.

Това беше полезно (249) Прочетете още

Необходимо ли е да изтощавам моята литиево-йонна батерия, преди да я заредя отново? Проверен

Не, това не е необходимо. С по-старите батерии беше така. Литиево-йонните батерии могат да се зареждат след употреба и да се изваждат от зарядното устройство, когато е необходимо.

Това беше полезно (221) Прочетете още

Какво означава SD? Проверен

SD означава Secure Digital. SD картите са стандартен носител за съхранение на много цифрови фотоапарати.

Това беше полезно (196) Прочетете още

Батерията в моето устройство е окислена, мога ли да я използвам безопасно? Проверен

Да, устройството все още може да се използва безопасно. Първо извадете оксидираната батерия. Никога не използвайте голи ръце, за да направите това. След това почистете отделението за батерията с памучен тампон, потопен в оцет или лимонов сок. Оставете да изсъхне и поставете нови батерии.

Това беше полезно (187) Прочетете още

Кой е най-добрият начин да съхранявате литиево-йонна батерия за дълъг период от време? Проверен

Най-добрият начин за съхранение на литиево-йонна батерия е при температура между 5 и 45 градуса по Целзий. Също така е добра идея да се уверите, че батерията е около 67% заредена, преди да я приберете.

Това беше полезно (177) Прочетете още

При какви условия моята литиево-йонна батерия ще функционира оптимално? Проверен

Литиево-йонните батерии работят оптимално при температура между 5 и 45 градуса по Целзий. При много студено или топло време може да забележите, че батерията ще се изтощи по-бързо. Не се препоръчва зареждане при температури по-ниски от 5 или по-високи от 45 градуса по Целзий.

Това беше полезно (166) Прочетете още