Ръководства за Столчета за кола

По-долу можете да намерите всички марки на Столчета за кола, за които имаме налични ръководства. Кликнете върху вашата марка за списък с всички модели. Вижте и често задаваните въпроси в долната част на страницата за полезни съвети относно вашия продукт. Вашата марка не е ли в списъка? Моля, свържете се с нас.

Продуктът ви дефектен ли е и ръководството не предлага решение? Отидете в Repair Café за безплатни ремонтни услуги.

често задавани въпроси

Нашият екип за поддръжка търси полезна информация за продукта и отговори на често задавани въпроси. Ако откриете неточност в нашите често задавани въпроси, моля, уведомете ни, като използвате нашата форма за контакт.

Могат ли столчета за кола Isofix да се поставят в автомобили без Isofix? Проверен

Повечето налични столчета за кола Isofix имат универсално одобрение за закрепване с предпазни колани, в допълнение към специфичното за автомобила одобрение. Това позволява седалката да бъде фиксирана с предпазни колани. Прочетете ръководството на столчето за кола за подробности. Има столчета за кола Isofix, които не могат да се закрепят с предпазни колани.

Това беше полезно (714) Прочетете още

Кое е най-безопасното място за поставяне на столче за кола? Проверен

Това отчасти зависи от колата, но най-общо казано средата на задната седалка е най-безопасното място. Тук детето е възможно най-далеч от страните и по този начин е най-добре защитено в случай на инцидент. Това обаче е така само ако има пълен 3-точков предпазен колан. Ако има наличен само надбедрен колан, по-безопасно е да използвате седалка на задния прозорец.

Това беше полезно (639) Прочетете още

Мога ли да използвам колата в самолет? Проверен

Няма международни насоки за използване на столчета за кола в самолети. В зависимост от модела е възможно столчето за кола да е подходящо за това. Дали е разрешено или не зависи от авиокомпанията. Винаги се свързвайте с авиокомпанията предварително, за да проверите това.

Това беше полезно (212) Прочетете още

Могат ли всички столчета за кола Isofix да се монтират във всички автомобили с Isofix? Проверен

Не, има универсални и неуниверсални столчета за кола Isofix. Неуниверсално столче за кола Isofix може да се използва само в определени автомобили. Столчето се предлага със списък с модели автомобили, които са подходящи за използване с това столче. Универсалното столче за кола Isofix може да се използва само в автомобили, които са оборудвани с Isofix и точка за закрепване Top Tether.

Това беше полезно (162) Прочетете още

Колко време детето ми може да бъде в столче за кола? Проверен

Не позволявайте на детето си да седи в столче за кола повече от 1,5 до 2 часа на ден. Много съвременни колички предлагат възможност за закрепване на столчето за кола отгоре, което позволява бързо транспортиране на вашето дете. И в този случай не превишавайте 1,5 до 2 часа на ден.

Това беше полезно (154) Прочетете още

Какво е Isofix? Проверен

Isofix е международно стандартизирана система за монтиране на автомобилни седалки в автомобили. В колата има монтажни скоби Isofix. Тези скоби са разположени между облегалката и седалката на задната седалка и са свързани с купето на автомобила. Столчето за кола Isofix е снабдено с кукички, които могат лесно да се закачат към монтажните скоби.

Това беше полезно (153) Прочетете още