Ръководства за Перални машини

По-долу можете да намерите всички марки на Перални машини, за които имаме налични ръководства. Кликнете върху вашата марка за списък с всички модели. Вижте и често задаваните въпроси в долната част на страницата за полезни съвети относно вашия продукт. Вашата марка не е ли в списъка? Моля, свържете се с нас.

Продуктът ви дефектен ли е и ръководството не предлага решение? Отидете в Repair Café за безплатни ремонтни услуги.

често задавани въпроси

Нашият екип за поддръжка търси полезна информация за продукта и отговори на често задавани въпроси. Ако откриете неточност в нашите често задавани въпроси, моля, уведомете ни, като използвате нашата форма за контакт.

Моята пералня не стартира, когато натисна бутона за стартиране, какво мога да направя? Проверен

В много случаи вратата на пералнята не се е затворила добре. Отворете и затворете вратата и опитайте отново.

Това беше полезно (23019) Прочетете още

Пералнята ми не източва, какво мога да направя? Проверен

Основната причина, поради която пералната машина не източва водата, е поради запушване на помпата или дренажния маркуч. Ако вашата пералня има достъп до тези части, опитайте се да отстраните всички запушвания. Ако това не реши проблема или ако нямате достъп до тези части, трябва да се свържете с механик или производителя.

Това беше полезно (22428) Прочетете още

В моята пералня не постъпва вода, какво мога да направя? Проверен

Проверете дали входът за вода е отворен и дали няма прегъвания в маркуча на входа за вода. Ако това не реши проблема, трябва да се свържете с производителя.

Това беше полезно (8855) Прочетете още

Вратата на моята пералня не се отваря, какво мога да направя? Проверен

Може да има няколко причини. Най-честата причина е запушен филтър. Изключете уреда от контакта и проверете филтъра. Отстранете всички блокажи, ако е необходимо. Местоположението на филтъра е различно в зависимост от модела. Възможно е също така да има специален лост за отваряне на вратата. Ако тези опции не помогнат, последната опция е да изключите уреда от контакта за период от 30-60 минути и да опитате да отворите вратата след това. Ако това не помогне, свържете се с производителя или механик.

Това беше полезно (7329) Прочетете още

Моята пералня издава много шум и/или вибрира силно, какво мога да направя по въпроса? Проверен

Възможно е пералнята да не е нивелирана. Можете да направите това, като регулирате крачетата, за да го направите идеално нивелиран. Проблемът може да бъде причинен и от поставяне на много дрехи в машината. Ако това не е причината за вашия проблем, трябва да се свържете с производителя.

Това беше полезно (6348) Прочетете още

В кое отделение трябва да отиде перилният препарат? Проверен

Повечето перални имат 3 отделения за препарат. Тези отделения често са маркирани с I, II и *, за да покажат къде отива перилният препарат. Отделение I се използва за цикъл на предпране, II е за цикъл на основно пране и * е за омекотител. Отделение II се използва най-често.

Това беше полезно (4327) Прочетете още

Пералнята ми мирише, какво мога да направя по въпроса? Проверен

Има перални машини с функция за самопочистване. Ако тези функции не са налични, възможно е да добавите 100 ml бял оцет или 100 g сода на кристали и пералнята да пусне програма на 90 ℃.

Това беше полезно (3539) Прочетете още

Мога ли да свържа пералнята си към изход за топла вода? Проверен

Въпреки че пералните машини вероятно могат да се справят с приема на вода до 65°C, това не се препоръчва от повечето производители. Има цикли на пране, които използват специално студена вода. В тези случаи топлата вода може да навреди на резултатите от вашия цикъл на пране. Освен това много перални машини са проектирани да бъдат свързани към изход за студена вода.

Това беше полезно (2830) Прочетете още

На какво трябва да обърна внимание при преместване на пералня? Проверен

Когато премествате пералня, трябва да закрепите барабана. Можете да използвате транспортния болт, който идва с всяка перална машина и ще предотврати движението на барабана в машината. Освен това трябва да източите цялата вода.

Това беше полезно (1390) Прочетете още

Каква е разликата в употребата между пералня със сушилня и отделни пералня и сушилня? Проверен

Най-голямото предимство на пералнята със сушилня е, че заема по-малко място. Отделна сушилня обаче ще може да изсуши повече от пералня със сушилня. Пералнята със сушилня също използва относително повече енергия и изисква повече време.

Това беше полезно (1094) Прочетете още

Мога ли да свържа пералня към удължителен кабел? Проверен

Уреди, които изискват голямо количество енергия, като пералня, не могат да бъдат свързани към всички удължителни кабели. Вижте каква е консумацията на енергия на пералнята, която е посочена във ватове, и проверете дали удължителният кабел може да се справи с това. Има удължители с по-дебели кабели, които са направени за работа с по-големи уреди.

Това беше полезно (1093) Прочетете още

Мога ли да подредя сушилнята и пералнята си? Проверен

По принцип е възможно директно да подредите сушилня и пералня една върху друга. Това работи само при модели с предно зареждане. Въпреки това е препоръчително да използвате подходящ аксесоар за това. Това ще предотврати вибрирането и падането на машините и също ще предотврати повреда на долната машина.

Това беше полезно (1093) Прочетете още