Ръководства за Косачки за трева

По-долу можете да намерите всички марки на Косачки за трева, за които имаме налични ръководства. Кликнете върху вашата марка за списък с всички модели. Вижте и често задаваните въпроси в долната част на страницата за полезни съвети относно вашия продукт. Вашата марка не е ли в списъка? Моля, свържете се с нас.

Продуктът ви дефектен ли е и ръководството не предлага решение? Отидете в Repair Café за безплатни ремонтни услуги.

често задавани въпроси

Нашият екип за поддръжка търси полезна информация за продукта и отговори на често задавани въпроси. Ако откриете неточност в нашите често задавани въпроси, моля, уведомете ни, като използвате нашата форма за контакт.

Как да разбера кога да наточа ножовете на моята косачка? Проверен

Остри остриета чисто подрязват тревата. Тъпите остриета разкъсват грубо тревата, която бързо ще покафенее. Ако косачката произвежда накъсана трева, остриетата трябва да се наточат или сменят.

Това беше полезно (2383) Прочетете още

Какво е мулчиране? Проверен

Някои косачки могат да мулчират. Мулчирането фино раздробява тревата и я издухва обратно към моравата. Там мулчът изпълнява ролята на подхранване и защита на тревата.

Това беше полезно (783) Прочетете още

Случайно сложих дизел в моята бензинова косачка, какво да правя? Проверен

НЕ използвайте косачката. Единствената възможност е напълно да изпразните резервоара и да го напълните с правилното гориво.

Това беше полезно (715) Прочетете още

Каква е най-добрата дължина за моята трева? Проверен

За да предотвратите изсъхването на тревата, тя не трябва да бъде твърде къса. По-добре е да косите тревата по-често, отколкото да я косите твърде късо. Оптималната дължина е между 3 и 4 сантиметра.

Това беше полезно (415) Прочетете още

Мога ли да кося трева, когато е мокра? Проверен

Възможно е, но не е препоръчително. Когато тревата е мокра, тя ще се скупчи по време на косене, предотвратявайки оптималния резултат.

Това беше полезно (277) Прочетете още

Кой е подходящият момент да кося тревата си? Проверен

Най-добрите месеци за косене на трева са от март до октомври. Косенето трябва да се извършва веднъж или два пъти седмично в зависимост от това колко бързо расте тревата. Най-доброто време от деня за косене на тревата е в края на следобеда и никога на пълна слънчева светлина. Това е, за да се предотврати изсъхването на тревата след косене.

Това беше полезно (254) Прочетете още

За каква тревна площ да избера електрическа косачка и за каква бензинова косачка? Проверен

За повърхности до 300 m² можете да използвате косачка, задвижвана от батерии. За по-големи повърхности от това се препоръчва използването на бензинова косачка.

Това беше полезно (202) Прочетете още

Мога ли да оставя косачка робот да работи през нощта? Проверен

По-добре е да не оставяте косачка робот да работи през нощта. Някои животни, като таралежите, са активни предимно през нощта. Те често не са достатъчно бързи, за да избягат от косачката-робот и могат да бъдат тежко ранени или убити.

Това беше полезно (198) Прочетете още