Ръководства за Принтери

По-долу можете да намерите всички марки на Принтери, за които имаме налични ръководства. Кликнете върху вашата марка за списък с всички модели. Вижте и често задаваните въпроси в долната част на страницата за полезни съвети относно вашия продукт. Вашата марка не е ли в списъка? Моля, свържете се с нас.

Продуктът ви дефектен ли е и ръководството не предлага решение? Отидете в Repair Café за безплатни ремонтни услуги.

често задавани въпроси

Нашият екип за поддръжка търси полезна информация за продукта и отговори на често задавани въпроси. Ако откриете неточност в нашите често задавани въпроси, моля, уведомете ни, като използвате нашата форма за контакт.

Касетата ми с мастило е нова, но не печата, защо? Проверен

Новите касети с мастило винаги се доставят със стикер върху печатащата глава, който предотвратява изсъхването им в опаковката. Отстранете този стикер, за да сте сигурни, че мастилото може да излезе от касетата.

Това беше полезно (302) Прочетете още

Искам да отпечатам нещо на цяла страница, но каквото и да правя, винаги ще остане бял ръб. Защо така? Проверен

Повечето принтери не могат да печатат без полета, тъй като принтерът се нуждае от място, където да държи хартията. Поради това винаги ще има бял ръб.

Това беше полезно (207) Прочетете още

Касетата ми с мастило е изсъхнала, какво мога да направя? Проверен

Има касети със и без печатаща глава. Само касетите с печатаща глава можете да отпушите сами. Вземете памучен тампон и го потопете в хладка вода. Внимателно разтрийте печатащата глава, без да я намокряте прекалено. Повторете, ако е необходимо.

Това беше полезно (140) Прочетете още

Каква е разликата между мастиленоструен и лазерен принтер? Проверен

Най-голямата разлика между тези два типа принтери е технологията. Мастиленоструен принтер поставя изключително малки капчици мастило върху хартията. Тъй като мастилото е течно, печатащата глава може да изсъхне с времето. За да се предотврати това, е необходимо редовно отпечатване. Лазерният принтер нанася тонер (черен или цветен прах) върху хартията. Прахът не може да изсъхне, което прави редовното печатане ненужно. Освен това средно лазерните принтери работят по-бързо от мастиленоструйните.

Това беше полезно (122) Прочетете още

Може ли всеки принтер да печата върху фотохартия? Проверен

Не, това е специална функция, която някои принтери имат. Това отчасти се дължи на дебелината на фотохартията.

Това беше полезно (91) Прочетете още

Отпечатаните документи са криви, какво да правя? Проверен

Има няколко неща, които могат да причинят това. Хартията може да е заредена неправилно. Възможно е хартията да няма правилните спецификации, за да съответства на този принтер. Възможно е избраният размер на хартията да не съответства на действителната хартия. Ако нищо от това не реши проблема, свържете се с производителя.

Това беше полезно (63) Прочетете още

Каква е дебелината на хартията? Проверен

Дебелината на хартията се указва по тегло, например 80 грама хартия. Това е теглото на хартията на един квадратен метър. По-тежката хартия е по-устойчива и по-здрава.

Това беше полезно (61) Прочетете още

Какво означава DPI? Проверен

DPI означава точки на инч и показва колко ясни ще бъдат разпечатките. Повече DPI води до по-ясни разпечатки.

Това беше полезно (57) Прочетете още

Каква дебелина на хартията мога да използвам най-добре в моя принтер? Проверен

Нормалният потребителски принтер обикновено използва хартия с дебелина 80 грама. Други стандартни грамажи, които често се използват, са 120 грама и 160 грама.

Това беше полезно (51) Прочетете още

Какво означава SD? Проверен

SD означава Secure Digital. SD картите са стандартен носител за съхранение на много цифрови фотоапарати.

Това беше полезно (44) Прочетете още