Ръководства за Рьчни часовници

По-долу можете да намерите всички марки на Рьчни часовници, за които имаме налични ръководства. Кликнете върху вашата марка за списък с всички модели. Вижте и често задаваните въпроси в долната част на страницата за полезни съвети относно вашия продукт. Вашата марка не е ли в списъка? Моля, свържете се с нас.

Продуктът ви дефектен ли е и ръководството не предлага решение? Отидете в Repair Café за безплатни ремонтни услуги.

често задавани въпроси

Нашият екип за поддръжка търси полезна информация за продукта и отговори на често задавани въпроси. Ако откриете неточност в нашите често задавани въпроси, моля, уведомете ни, като използвате нашата форма за контакт.

Батерията в моето устройство е окислена, мога ли да я използвам безопасно? Проверен

Да, устройството все още може да се използва безопасно. Първо извадете оксидираната батерия. Никога не използвайте голи ръце, за да направите това. След това почистете отделението за батерията с памучен тампон, потопен в оцет или лимонов сок. Оставете да изсъхне и поставете нови батерии.

Това беше полезно (793) Прочетете още

Моят механичен часовник работи бързо, какво мога да направя? Проверен

Това може да се дължи на излагане на магнитно поле. Може да бъде решен чрез процес на размагнитване, извършен от професионален часовникар.

Това беше полезно (763) Прочетете още

Какво означават AM и PM? Проверен

AM означава Ante Meridiem и показва, че часът е преди обяд. PM означава Post Meridiem и показва, че часът е след обяд.

Това беше полезно (657) Прочетете още

Какво е „хронограф“? Проверен

„Хронограф“ е буквално „писател на времето“. Терминът се използва за описание на часовници, които показват времето на деня, както и измерват определен период от време, като хронометър.

Това беше полезно (572) Прочетете още

Какво е GMT? Проверен

GMT означава средно време по Гринуич (понякога наричано UTC, което означава координирано универсално време). Това е времето за географска дължина 0, която минава през Гринуич близо до Лондон.

Това беше полезно (395) Прочетете още

Какво е кварцов механизъм? Проверен

Часовниците с кварцов механизъм се задвижват от батерия. Това изпраща електрически ток през кварцови кристали, които ще вибрират. Тези вибрации се предават на движението. Тъй като вибрациите са с фиксирана честота, часовниците с кварцов механизъм са изключително прецизни.

Това беше полезно (395) Прочетете още